Siden 2001 har Enova investert i tiltak som fører til mer bruk av fornybar energi og lavere klimagassutslipp. Nå går Enova også inn i transportsektoren. Fra 1. januar tar Enova over oppgavene fra søsterorganisasjonen Transnova. Dermed vil Enova tilby investeringsstøtte også til denne sektoren.

- Vi er takknemlige for at regjeringen viser oss tillit gjennom å gi oss nye oppgaver. Transportsektoren representerer en stor andel av våre klimagassutslipp, og må bevege seg i retning av å bli mer bærekraftig. Denne omstillingen vil i stor grad også berøre det stasjonære energisystemet. Samlingen av oppgaver gir grunnlag for en mer helhetlig og koordinert virkemiddelbruk, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

- Enova og Transnova har samarbeidet i flere saker, og vi tar sikte på å videreutvikle det arbeidet som er gjort så langt i Transnova. Når forslaget til statsbudsjett nå foreligger, vil vi gå i gang med forberedelsene i tett dialog med Transnova. Vi tar sikte på å være operative innen transport fra nyttår, sier Nakstad.

Enova vil komme tilbake med mer informasjon etter at statsbudsjettet er vedtatt i Stortinget.