Dette melder Aurskog-Høland kommune på sine websider. Anlegget har vært oppe og gått siden slutten av juni, og allerede første måned produserte det 4 000 kWh strøm.  

- Solcelleanlegget er på nesten 30 kWp, og det er flere som har gjort seg erfaringer i praksis med tilsvarende anlegg andre steder i Norge. Det er imidlertid moro å se med egne øyne hvordan det fungerer. Det blir spennende å følge produksjonen videre, ikke minst på høsten og vinteren, sier Ole-Christian Østreng som er miljøvernrådgiver for kommunen.

Da varmtvannstankene på sykehjemmet skulle byttes ut, og deler av det elektriske anlegget måtte oppgraderes, så eiendomsavdelingen og nærings- og miljøavdelingen en mulighet til satse på lokalprodusert strøm.

-  Det er forankret i klimaplanen at vi må satse på mer lokal fornybar energi, og da var dette en fin mulighet. Her har vi bygget kompetanse både internt i kommunen og sammen med lokale entreprenører. Det har vært et spennende prosjekt mellom kommunen og Aurskog Elektriske. De har stått for monteringen av anlegget, sier Ole-Christian Østreng.

I vår økonomiplan er det satt av 3 x 500 000 kroner til solenergi på kommunale bygg. En del av disse pengene har tidligere blant annet blitt brukt til å montere et solcelleanlegg på flerbrukshallen på den nye skolen.

- I løpet av de siste årene har kommunen tatt steget fra å sitte på gjerdet og lære til å faktisk gjennomføre i praksis, sier Østreng til aurskog-holand.kommune.no.