- Dette er en stor begivenhet for Østfold Energi, Mysen by, Eidsberg kommune og miljøarbeid generelt! Slik åpnet en tydelig begeistret ordfører Erik Unaas sin tale, da han klippet snoren, ifølge Østfold Energi.

Drøye fem år har gått siden Østfold Energi i november 2009 fikk endelig konsesjon for utbygging av fjernvarme i Mysen sentrum. Etter et bytte av byggetomt og en periode med detaljprosjektering og innhenting av entrepriser, startet byggingen i mars 2013. Et og et halvt år senere, i oktober 2014, stod anlegget ferdig, og de første kundene mottok varme samme høst.

- Vi i Mysen har opplevd det første driftsåret som svært vellykket. Produksjonen har vært stabil og innstalleringen av fjernvarme har også vært kostnadsbesparende for kommunen. Rådmannen og jeg ønsker at Mysen varmesentral skal levere dobbelt så mye som i dag, og vi er derfor glade for å høre at flere kunder er i prosessen med å koble seg på fjernvarmenettet, sa ordfører Erik Unaas.

Fjernvarmenettet strekker seg over hele 4,6 km i Mysen, og leverer i dag varme til oppvarming og tappevann til 42 kunder - både næringsbygg, offentlige bygg og private eneboliger. Anlegget har kapasitet til flere kunder, gjennom utbygging og fortetting i Mysen sentrum.

- Vi har opplevd Eidsberg kommune som en meget konstruktiv og positiv deltaker gjennom hele prosjektet. Ved at kommunen valgte å utføre en del vann og avløpsarbeider i sammenheng med utbyggingen av fjernvarmenettet, fikk vi til positive synergier for lokalsamfunnet. Veier og fortau ble oppgradert, noe som både forskjønnet og forenklet omgivelsene, sier direktør for varme i Østfold Energi Johnny Pedersen.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 11/2016. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!