Det er Skjåk Almenning som har tatt initiativet til å se på muligheten for et fjernvarmeanlegg på industriområdet. De har fått med seg Lom Biovarme på laget, som har god erfaring med denne typen oppvarming i Lom, melder fjuken.no.

- Vi har ikke prosjektert i detalj, men ser for oss å installere to kjeler, hver på 500 kW, sier daglig leder Hallvard Helland i Lom Biovarme til Tekniske Nyheter. Produksjonen i anlegget på Bismo vil bli omtrent som anlegget i Lom, det vil si en årsproduksjon på omtrent 2,1 GWh.

Forbruket i anlegget vil være cirka 1 500 kubikk med fast slip, eller omregnet til 3 600 kubikk løs flis.

Fyrhuset blir bygd på sagbrukstomta til Skjåk Trelast, slik at det ikke blir transport på flisa, annet enn fra skogen og inn til sagbruket. Virket skal være lokal slip fra Skjåk. - Mer kortreist kan vi ikke få det, sier almenningsstyrer Jo Trygve Lyngved til Fjuken.

Det er Skjåk Trelast som skal drifte anlegget, som har en investeringskostnad på omtrent 12 millioner kroner. Når anlegget har kommet i drift, vil det bli cirka 800 000 kroner i årlig omsetning. Dette er lokal omsetning på flis, vedlikehold og drift, ifølge fjuken.no.