Sammen med statsråd Jon Georg Dale sto administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth for den høytidelige overrekkelsen på 250 000 kroner under en tilstelning på ambassaden i Berlin i forbindelse med Internationale Grüne Woche.

- I en tid med stort fokus på klima- og miljøutfordringer er det en stor glede å dele ut prisen til en person som har lagt ned en stor innsats i å gjøre energiforsyning mer kortreist, miljøvennlig og bærekraftig, sa Anita Krohn Traaseth under overrekkelsen.

Oxhovd Svalesen har fått støtte fra Innovasjon Norges bioenergiprogram som er et av de “grønneste” ordningene til Innovasjon Norge.

- Innovasjon Norge har målsetninger om at en økende del av de prosjektene vi deltar i skal bli stadig mer miljømessig bærekraftig, og i så måte kan bioenergiprogrammet tjene som inspirasjon, legger Krohn Traaseth til.- Tor Oxhovd Svalesen er et godt eksempel på at landbruket tar energi- og klimautfordringene på alvor.

Oxhovd Svalesen som er sivilingeniør i bygg og miljøteknikk frå NTNU, er også et godt eksempel på en person som drar ut for å skaffe seg utdanning og kunnskap som han så tar med seg hjem, tilpasser til lokale forhold og skaper framtidsrettede arbeidsplasser med.

Stølslie Biovarme AS og Valdres Biovarme AS har investert betydelige beløp. Til tross for lave priser på strøm og olje tjener selskapene gode penger.

Oxhovd Svalesen har også vært en foregangsmann i å utvikle egne tomteområder fra rå tomt til ferdig regulerte bolig- og hyttetomter med tilhørende infrastruktur som biovarme og fiberkabel. Gjennom utstrakt samarbeid med andre grunneiere, annet næringsliv og Statens Vegvesen bidrar virksomheten også til betydelig lokal verdiskaping.