- Den nye kjelen blir plassert i samme varmesentral som den eksisterende. Det var planlagt og forberedt for det, sier daglig leder Geir Fossnes i Gjennestad Drift til Tekniske Nyheter.

Begge kjelene er av Fröling-fabrikat og produsert i Østerike. De er levert av SGP Varmeteknikk as. 

- Den nye kjelen på 500 kW skal ta toppene sammen med den tidligere monterte ovnen, og gå alene sen vår, sommer og tidlig høst, sier Fossnes. - Det bør gå greit å kjøre den ned til 150 kW med god forbrenning.

Anlegget på Gjennestad har gass som reserve og spisslast. Med den nye kjelen blir LPG-forbruket kraftig redusert. - Men stopp blir det av og til med flis, så gass må ligge i reserve. For noen år siden brukte vi opp mot 400 tonn LPG. Nå har vi 20 tonn som mål, sier Fossnes.

I 2014 ble nærvarmeanlegget på Gjennestad bygd ut til å dekke alle bygg så nær som boliger.

- På Gjennestad nærmer vi oss nå å bli klimanøytrale på oppvarming, og har et mål om å redusere CO2-forbruket med 1 200 tonn, sier Fossnes. – Enova har gitt tilskudd til kjelene og Norsk Gartnerforbund har ytt en betydelig konsulentstøtte for å få dette til.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 10/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!