Austri Vind er eid av energiselskapene Eidsiva, Gudbrandsdal Energi og Statskog, og jobber med utvikling av vindkraft i kommunene Engerdal, Trysil, Åmot og Våler i Hedmark. Utviklingen av vindkraft en del av eiernes ambisjon om å utvikle og eie mer produksjon av fornybar energi i regionen. Det svenske selskapet OX2 har bygget og finansiert over tredve prosjekter med nærmere 800 MW vindkraft i Norden, hvorav flere prosjekter er i liknende terreng og med samme klima som Austris prosjekter. Til sammen har selskapene Austri og OX2 gode forutsetninger for å utvikle vindkraftprosjekter av høy kvalitet, melder Austri Vind i en pressemelding.

- Det er stor interesse for å investere i større vindkraftprosjekter i Norge, men mange prosjekter har svakheter som for eksempel kompliserte nettilknytninger. Prosjektene vi skal samarbeide med Austri om har usedvanlig gode vind- og nettforutsetninger, og vi har forhåpninger om å begynne å bygge ca. 100 MW allerede i år, sier administrerende direktør Paul Stormoen i OX2 Wind.

Både OX2 og Austri legger stor vekt på åpen kommunikasjon, samarbeid med lokale interessenter og næringsliv. Likt verdigrunnlag er en viktig forutsetning for et godt samarbeid. Austri Vind kommer fortsatt til å ha ansvaret for kontakten med myndigheter, kommuner, naboer, grunneiere og andre interessenter. OX2 skal ha ansvaret for den tekniske og finansielle delen av prosjektene, og være totalentreprenør under byggingen.

- For Austri har det vært viktig å finne en partner som bygger opp under de sentrale mål våre eiere har satt for sitt eierskap i vindkraft gjennom Austri. OX2 har lang erfaring, rett kompetanse og kan vise til svært godt gjennomførte utbyggingsprosjekter. Vi mener dette samarbeidet vil sikre kvaliteten og dermed øke sannsynligheten for at prosjektene bygges, sier daglig leder Ola Børke i Austri Vind.

Prosjektene som inngår i samarbeidet er Raskiftet i Trysil/Åmot, Kvitvola i Engerdal i Engerdal og Kjølberget i Våler. Alle prosjektene har fått tillatelse fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og endelig beslutning fra Olje- og energidepartementet (OED) forventes i 2015.