I den oppdaterte versjonen av Store Blå, som både har fått seg et ansiktsløft og en grundig oppdatering av regelverk, beste praksis og problemløsninger, lover Eaton lett tilgjengelig informasjon om det meste innen elinstallasjon.

– Denne håndboka gir gode eksempler på løsningsforslag og forklarer på en pedagogisk måte hvordan Forskriften for elektriske lavspenningsanlegg og standarden NEK 400 skal forstås og tolkes. Jeg har vært i bransjen i over 30 år og har kjent til denne håndboken i alle disse årene, og jeg vet den brukes av mange elektrikere, saksbehandlere, prosjektledere og tilsynspersonell, sier Tommy Skauen, daglig leder i Nelfo Oslo og omegn.

Steffen André Skurdal, nordisk produktsjef i Eaton. Foto: Eaton
Steffen André Skurdal, nordisk produktsjef i Eaton. Foto: Eaton

– Dekker det meste man kan komme borti

Steffen André Skurdal, nordisk produktsjef i Eaton, har vært sentral i oppdateringen av håndboken: 

 – Store Blå har i mange år gitt elektrikeren en stegvis guide til best mulig boliginstallasjon, med forklaringer og illustrasjoner. Nå har vi oppdatert den så den reflekterer NEK 400 og de nyeste kravene til temaer som fordeling, vern, sikkerhet, dokumentasjon og elbillading – kort sagt det meste en elektriker kan komme borti ved en boliginstallasjon. Når den nå i tillegg finnes online er den søkbar, slik at det du lurer på alltid vil være lett tilgjengelig.

– Står du ute på byggeplass og lurer på hvordan du best skal løse et overspenningsvern eller fordelingen av et boligskap, er Store Blå på enten mobilen eller i lomma din beste venn, legger Skurdal til.

Den nyeste versjonen av Store Blå er tilgjengelig online og hos din lokale el-grossist fra og med september 2023.