- Global oppvarming er en følge av menneskeskapte klimagassutslipp fra fossilt brensel som olje, kull og naturgass, og anses for å være den største miljøutfordringen verdenssamfunnet står overfor. Det er derfor flott å registrere at Forsvarsbygg nasjonale festningsverk (NFV) tar et lokalt ansvar og iverksetter viktige tiltak for å redusere utslippene, sa ordfører Rune Høiseth.

- Dette er en gledens dag, og med dette nye anlegget tar vi som forvaltere et viktig samfunnsansvar. Vi har oppgradert og tilpasset det interne fjernvarmeanlegget for å kunne motta miljøvennlig fjernvarme, sier festningsforvalter Trond H. Bergan i NFV ifølge en pressemelding fra Forsvarsbygg og Norsk Bioenergi.

Norsk Bioenergi AS har etablert energisentralen med tilhørende infrastruktur. Investeringen er i størrelsesorden 9 millioner kroner. Forsvarsbygg har inngått en 20-årig avtale med Norsk Bioenergi om energileveransen. Norsk Bioenergi har ansvaret for den totale driften og vedlikeholdet av anlegget.

Flisa hentes lokalt i Vestfold

- Vannet varmes opp ved bruk av skogsflis som hovedbrenselskilde i anlegget, og flisa hentes fra lokale skogsområder i Vestfold, sier Jan Topstad i Norsk Bioenergi AS. – Som spisslast benyttes olje- og elektrisitet.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet  finner i EnergiRapporten nr. 37/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!