I sin tale uttrykte ordføreren stolthet over at tre viktige bygg i kommunen nå forsynes med grønn energi, skriver fylkesmannen i Sør-Trøndelag på sine websider.

Tolv skogeiere leverer biovarme til Sørborgen skole, Klæbu ungdomsskole og Klæbu idrettshall i samarbeid med Nord Energi.

- Det har vært en lang prosess fram mot realiseringen av anlegget, og det har vært arbeidet med planer siden 2007, sa daglig leder Jan Egil Tillereggen i Klæbu Bioenergi.

Utgangspunktet var at Klæbu kommune skulle fase ut eksisterende varmekjeler på Sørborgen skole, Klæbu ungdomsskole og i Klæbu idrettshall. Investeringen er på knapt 7 millioner kroner. Klæbu Bioenergi samarbeider med Nord Energi AS og drar nytte av kompetansen i dette selskapet.

- Effekten på fliskjelen er 500 kW, og som reserve- og spisslast har vi en oljekjel på 950 kW, sier daglig leder Kjell Morten Staberg i Nord Energi AS til EnergiRapporten. Anlegget har en flissilo på 100 m3, og flisen som benyttes, er skogsflis med en fuktighet på cirka 40 prosent. 

-Vi har en avtale om å levere cirka 1,4 GWh i året, noe som tilsvarer omtrent 2 500 m3 med flis, sier Staberg.

Klæbu Bioenergi ønsker nå å bygge opp sin kompetanse og markeds føre seg som leverandør av biovarme, ifølge fylkesmannen.no. I tillegg til at dette er grønn varme, er råstoffet basert på kortreist virke fra Klæbu. Dette vil være et viktig tiltak med hensyn til å redusere klimagassutslippene i Klæbu kommune, jfr. klima- og energiplanen som ble vedtatt i 2010.