Kommunens vedtatte klima- og energiplan tilsier utfasing av alle oljekjeler, og i tråd med dette ble det i 2012 avholdt en åpen anbudskonkurranse, som Norsk Bioenergi vant.

- En miljøvennlig løsning har vært en viktig forutsetning for Tønsberg kommune. Sammen med leveringssikkerhet var dette vektlagt i vurderingen av hvilke leverandører som skal benyttes. Flisen, som er hovedbrenselskilden i vårt anlegg, hentes fra lokale skogsområder, sier Jan Topstad i Norsk Bioenergi AS.

Norsk Bioenergi AS har etablert energisentralen med tilhørende infrastruktur. Investeringen er på i overkant av 6 millioner kroner. - Vi selger gjennom avtalen, miljøvennlig varme til skolene, på lik linje med om disse skulle ha vært knyttet opp mot et fjernvarmeanlegg. Avtalen gjelder for 20 år, sier Topstad.

- Anlegget består av en fliskjel på 00 KW som er levert av Tangen Automasjon. Den erstatter en elkjel på 300 KW og en oljekjel på 00 KW, sier Topstad. - Som spisslast i anlegget benyttes olje og elektrisitet.

- 90 prosent av varmeproduksjonen i anlegget vil komme fra flis, sier Topstad. - Anlegget skal takle grot med en fuktighet på rundt 50 prosent.

Flissiloen er på 120 m2, og anlegget vil ha behov for cirka 1 200 m3 med flis i løpet av året.

- Anlegget bidrar til en reduksjon i CO2-utslippene på mer enn 220 tonn per år, sier Topstad.