Dette melder miljofyrtarn.no.  Etter 6 år med opp- og nedturer, var det en stolt driftsleder Geir Fossnes som mandag 27. april viste fram et velfungerende biobrenselsanlegg til stortingsreprepresentant og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum, fylkesordføreren og andre gjester da det ble arrangert utvidet energilunsj på Gjennestad Drift og Gjennestad vgs.

- Flis inn og aske ut er det som gir størst utfordringer for de fleste biobrenselsanleggene vi kjenner til i Norge. Det har vi heldigvis fått orden på nå. Vi har også byttet fyringssystem, og de nye fyrkjelene fungerer mye bedre enn de gamle, fortalte Fossnes.

Som Miljøfyrtårn vil energibruk være en av de tingene skolen blir målt på, og i tillegg til biobrenselsanlegg har de også montert solfangere på et av takene på skolen. Oppvarmingen av skole og veksthus er nå tilnærmet klimanøytral.

-  Vi valgte å bli Miljøfyrtårn av miljøhensyn og konkurransehensyn. Prosessen mot å bli Miljøfyrtårn har vært strøken, men det har kostet noen kalorier. Vi har stort fokus på energi og miljø, og jeg synes vi som skole er forpliktet til å ta miljøet på alvor. At vårt biobrenselsanlegg nå er ferdig, gjør at vi er klimanøytrale på oppvarming, og det er vi veldig stolte av, forteller Fossnes, som vil bruke merkevaren Miljøfyrtårn for alt den er verd.

- Vi vil markedsføre at vi er blitt Miljøfyrtårn i all e-postbruk, på brevark, våre hjemmesider og i oppslag på bygninger og biler, sier Fossnes ifølge miljofyrtarn.no.