Dette sier Glenn Qvam Håkonsen, nyansatt Head of Origination i Å Entelios ifølge en pressemelding.

 Å Entelios er Norges største leverandør av strøm til bedriftsmarkedet. Majoriteten av selskapets over 10.000 kunder ønsker langsiktige strømkjøpsavtaler for å sikre gunstig økonomisk forutsigbarhet. I en tid hvor næringslivets etterspørsel etter fornybar, uregulerbar kraft akselererer, øker samtidig kompleksiteten knyttet til å sikre optimale avtalevilkår i et volatilt marked. 

 Derfor styrker nå Entelios både kapasiteten og kompetansen i teamet som leverer grundige beslutningsgrunnlag om antatt pris- og kostnadsutvikling på kraft, et helt sentralt element for å sikre lønnsomhet i kundens energiportefølje. 

 – Den største utfordringen for mange er å ta beslutninger basert på de store linjene. I kraftbransjen endres parametere nesten daglig, samtidig som det kan ta noe tid å implementere en avtale. I mellomtiden kan rammebetingelser ha endret seg, noe som kan utfordre lønnsomheten. Vår jobb er å håndtere risikoen og sikre økt finansiell forutsigbarhet i kundenes kraftavtaler, sier Håkonsen. 

 Håkonsen har en mastergrad i finans og har gjennom hele sin karriere hatt akademisk tilknytning til BI og UIA som foreleser og veileder. 

Han startet sin karriere i Oljefondet i Norges bank, har vært leder for backoffice i Agder Energi, daglig leder i Konsesjonskraft IKS som forvalter 1TWh konsesjonskraft for kommunene og fylkeskommunen i Agder, og kommer nå sist fra stillingen som assisterende leder i Sparebanken Sør Markets med fokus på renter og valuta. Han beholder en deltidsstilling ved Universitetet i Agder hvor han blant annet veileder oppgaver innenfor kraftmarkedet f.eks. med tema som optimering av konsesjonskraft, fastpriskontrakter og value at risk. 

 – Jeg har savnet energimarkedet, og har allerede nå etter kort tid blitt svært imponert over kompetansen og engasjementet til mine nye kolleger i Å Entelios. Jeg ser frem til å bidra med min kompetanse og interesse for markedet så godt jeg kan, sier Håkonsen. 

 – Vi er både glade og stolte over at Glenn takket ja til å bistå våre kunder med sin omfattende kunnskap om energimarkedene. Vi er en komplett og innovativ handelspartner som minimerer energikostnadene og maksimerer verdien i kundens energiportefølje. Å kunne tilby så dyp kompetanse og samtidig bred erfaring som Glenn representerer, styrker oss ytterligere i møte med virksomheter som har ambisiøse mål og strenge krav til oss som samarbeidspartner, sier adm. direktør Kolbjørn Hembre i Entelios.