Dette melder Jøtul. 

- Det gode med vedfyring er at det avlaster strømbruket, spesielt når etterspørselen etter strøm er høyest. Vedfyring er uavhengig av strømtilførsel, noe som gjør det til en pålitelig varmekilde, selv om strømmen skulle bli borte over en lengre periode, sier Rene Christensen, konserndirektør salg & marketing i Jøtul. 

Jøtul AS har som mål å være markedsleder innen ovner, innsatser og peiser. Det jobbes kontinuerlig med å utvikle innovative og bærekraftige varmeløsninger, utvide kundebasen og opprettholde et sterkt merkevareomdømme for kvalitet og håndverk. Jøtul møter hele tiden konkurransen fra elektriske oppvarmingsløsninger, svingninger i råvarepriser og potensielle regulatoriske endringer knyttet til utslipp og miljøstandarder innen innovasjon og engasjement for bærekraft.

Rene Christensen, konserndirektør salg & marketing i Jøtul. Foto: Jøtul
Rene Christensen, konserndirektør salg & marketing i Jøtul. Foto: Jøtul

- Vi erkjenner utfordringene i vår bransje, men vi ser også mulighetene, sier Christensen. 

- Ved å fokusere på bærekraftige løsninger og kvalitetshåndverk, mener vi at vi kan fortsette å levere produkter som våre kunder kan stole på i mange år fremover. Samtidig avlaster vedfyring strømnettet og hjelper til med å ta kuldetoppene. Når strømmen går, vil vedfyring alltid fungere som en stabil oppvarmingskilde, noe vi mener absolutt alle bør ha i bakhodet, sier han.

Vedfyring er en smart og økonomisk løsning, og for de som hogger ved i egen skog eller kan få tak i billig ved er det en god løsning for lommeboka også.

 - For de som skal kjøpe ved så meldes det om tilgangen på ved er god, og at man ikke skal være redd for at Norge går tom, sier   Øyvind Stranna Larsen i organisasjonen Norsk Ved, Forum for vedprodusenter. 

Organisasjonen maner også vedprodusentene til å prise vedkubbene nøkternt når kulden nå setter inn.

Norsk Varme vil i 2024 prioritere arbeidet om å få innført krav om ildsted i alle nye boliger. I dag er det krav om skorstein, men Norsk Varme vil jobbe aktivt for at ildsteder også blir et krav for et komplett fyringsanlegg, ifølge Jøtul.